Auto verkopen

Wil jij je auto verkopen? Lees dan verder op deze pagina. Wij geven nuttige tips.

Er zijn heel veel redenen waarom jij je auto wil gaan verkopen. Het kan zijn dat er gezinsuitbreiding op komst is, je een andere baan hebt gekregen en daardoor verder of minder ver hoeft te reizen of dat je huidige auto echt aan vervanging toe is. Wanneer je weet dat er serieuze kosten aan zitten te komen dan wordt het tijd om afstand te doen van je trouwe vriend. Je auto verkopen is dan vaak de meest logische keuze.

auto-verkopen

Auto inruilen

Soms wil je zelf weer een andere auto terug kopen en soms niet. Dat hangt af van je situatie. Ga je zelf weer een auto terugkopen, dan kun je de huidige auto ook inruilen bij het autobedrijf waar jij je nieuwe auto koopt. Inruilen geeft je een hoop gemak en in een aantal gevallen kun je de oude auto achterlaten en weer wegrijden in de nieuwe auto. Veel autobedrijven moeten de nieuwe auto nog rijklaar maken en dat doen ze pas nadat de deal rond is. Dit betekent dat je al een aanbetaling hebt gedaan en een prijs hebt afgesproken wat je voor de nieuwe auto betaald en voor de oude terugkrijgt.

Inruilen is vaak een sigaar uit eigen doos. Gemakkelijk is het zeker en daar profiteren veel autobedrijven van. Wanneer je een autobedrijf bezoekt dan zal de verkoper je ongetwijfeld de vraag gaan stellen of je iets in te ruilen hebt. De vraagprijs die jij op de nieuwe auto ziet staan is dan de vaste prijs en daarover is niet te onderhandelen. De prijs die jij als inruil terugkrijgt is vaak een stuk lager dan de marktwaarde. Je krijgt te horen wat je moet bijbetalen en veel mensen horen dus alleen wat het ze kost. Nu komt de sigaar uit eigen doos… Wanneer jij zelf je auto verkoopt aan particulier of autobedrijf dan krijg je meer voor je auto terug. Bovendien is de prijs van de nieuwe auto bij het autobedrijf zonder inruil wel een stukje onderhandelbaar. In beide scenario’s is het een winsituatie.

auto-inruilen

Auto verkopen via advertentiesite

De advertentiesite is in Nederland erg populair. Vanuit je luie stoel kun je zelf je auto verkopen. Vereisten zijn wel dat je een paar goede foto’s maakt van je auto wanneer deze gewassen is en een goede advertentietekst bedenkt. Een goede advertentiesite welke veel publiek trekt, kost geld. De meest bekende site is Marktplaats. Hier kost het adverteren 12,50 euro voor 1 week, 17,50 euro voor 2 weken en 25 euro voor 4 weken. Er zijn diverse mogelijkheden om je advertentie tussen de duizend andere advertenties eruit te laten springen. Deze opties zijn erg duur.

Niet alleen de particulieren komen op jouw advertentie af maar voornamelijk ook handelaren. Zij zullen je benaderen met biedingen welke behoorlijk onder de marktwaarde liggen. Sommige mensen trappen daar in en hierdoor blijven de handelaren actief omdat de methode werkt. Je moet er wel op berekend zijn. Verkoop je een wat populairdere auto zoals een Volkswagen Golf of een Audi dan weet je zeker dat je benaderd gaat worden. Heb je een telefoonnummer bij je advertentie staan dan bellen ze je meestal ook op.

Niet elke handelaar herken je direct. Sommige komen per mail of telefoon serieus over. Staan ze eenmaal bij je op de stoep dan begint het feest met afkraken en onderhandelen. Soms neemt men een iemand mee die zich uitgeeft voor automonteur. Deze persoon kent de auto door en door en vind ongetwijfeld iets wat niet in orde is of op kort termijn stuk gaat. Dit is een gehaaide tactiek om toch nog een paar honderd euro’s van de auto af te krijgen.

Sommige mensen treffen een particulier waaraan ze de auto verkopen die binnen korte tijd weer op de stoep staat en de koop wil terugdraaien. De auto bevalt niet of ze zijn bij de garage geweest en er zit een dikke rekening aan te komen. Dit gezeur aan de deur kun je eenvoudig voorkomen met een verkoopcontract waarin je het risico bij de koper neerlegt.

Tref je wel een serieuze koper dan is de kans groot dat je de beste prijs voor je auto terugkrijgt.

auto-verkopen-via-advertentiesite

 

Auto verkopen via autoveiling

De autoveiling is iets van de laatste tijd. Wellicht heb je wel eens een tv- of radioreclame voorbij zien komen. Eenvoudig je auto verkopen kan via een autoveiling. Je vult je kenteken en wat gegevens in en ontvangt een bod terug. Het bod komt tot stand doordat er een hele hoop autobedrijven een bod kunnen uitbrengen op jouw auto. Het hoogste bod sturen ze door en daar kun jij op reageren. Ja is de auto verkopen en nee is de auto niet verkopen. Er zijn een een aantal auto-veiling-stations waar je niets betaald en een aantal waar je wel weer iets betaald. De ene autoveiling legt de kosten neer bij de consument en de ander bij het autobedrijf welke de auto koopt. Uiteraard willen wij Nederlanders alles gratis en gelukkig is daar ook voldoende aanbod in.

De autoveiling bied je veel gemak. Binnen 1 dag kun je de auto gegarandeerd verkopen tegen een goede prijs. Autobedrijven kunnen namelijk tegen elkaar opbieden en dat drijft de prijs verder op. Deze manier van verkopen levert meer op dan bij het inruilen van je auto. Wil je het maximale voor je auto terug, heb je geen haast met verkopen en vind je het geen probleem om lastige personen aan de deur te ontvangen die soms niet eens op komen dagen, dan is een advertentiesite de beste keuze. Anders raden wij je zeker de autoveiling aan.

auto-verkopen-veiling